Tresserras: 'L'únic compromís que tenia Ramon Barnils era amb la veritat'


  • Comparteix:

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras destaca la professionalitat i el rigor del periodista Ramon Barnils, així com també, el seu domini de la llengua i el seu compromís amb la veritat. Tresserras ha explicat que per ser bon periodista 'cal ser lliure i culte', característiques, que segons Tresserras, Barnils tenia interioritzades.

Tresserras ha recalcat l'autenticitat i la radicalitat de Barnils, que eren dos dels aspectes que feien del seu estil periodístic un peculiar i trencador. També ha ressaltat la capacitat que tenia el periodista d'incomodar i de sorprendre les persones amb qui parlava.

Joan Manuel Tresserras destaca la diferència que hi havia entre el Ramon Barnils públic i el periodista en l'àmbit íntim. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Manuel Tresserras

Barnils va construir un personatge. Hi ha una gran distància entre la persona pública irreverent i el periodista en la intimitat.




L'exconseller ha recordat la faceta de Barnils com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'heterodòxia de les seves classes i el seu afany per potenciar la lectura de textos de periodistes catalans entre els estudiants, especialment de Josep Pla.

A més, ha afegit que la trajectòria i el mode de treball del periodista ha gaudit de força difusió. Malgrat això, afirma, que el reconeixement real es materialitzarà amb els anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.