Els quatre alcaldes de la democràcia acomiaden Oriol Nicolau


  • Comparteix:

Aquest dilluns el tanatori de les Corts de Barcelona s'ha omplert per donar l'últim adéu al que va ser alcalde de Sant Cugat des de 1983 fins al 1987, Oriol Nicolau. A la cerimònia s'ha recordat la seva tasca al capdavant del consistori, una tasca que va coincidir amb la creació de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'assentament a la ciutat de les primeres empreses multinacionals del sector tecnològic. Els quatre alcaldes santcugatencs des que hi ha democràcia l'han acompanyat en l'adéu.

Família, amics i coneguts han acompanyat a Oriol Nicolau en el seu traspàs. El tanatori de Les Corts de Barcelona ha recordat la figura de l'exalcalde socialista, on s'han destacat les seves qualitats com a persona i el seu llegat polític.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha expressat el seu condol i ha remarcat el pes d'Oriol Nicolau.

Mercè Conesa

El volem recordar com un alcalde que va assumir responsabilitats en la primera etapa de la democràcia i que ha estat medalla d'or de la ciutat. Lamentem la seva mort.


A la cerimònia han assistit altres representants de la política local santcugatenca. El socialista Jordi Menéndez, company de partit, ha volgut participar en el comiat amb unes paraules adreçades a Nicolau. Menéndez ha recordat així la figura de l'exalcalde.

Jordi Menéndez

Recordo l'Oriol com un amic, tot i que les responsabilitats d'uns i altres fan que no et puguis relacionar molt intensament amb la gent que vols. Va ser un bon alcalde de Sant Cugat, el trobaré a faltar.





També el tinent d'alcalde de presidència, Joan Recasens, ha destacat els anys que va compartir amb Nicolau.

Joan Recasens

Teniem una relació molt cordial. La feina que va fer ell i d'altres es va valorant amb el temps. El record és de molt d'afecte.




De la seva banda, el president de Ciutadans pel Canvi (CpC) i regidor del PSC, Álvar Roda, ha lamentat que fos 'maltractat injustament en el seu moment'.

Àlvar Roda

Va ser una inflexió als ajuntament democràtics. Una persona amb ganes de treballar per Sant Cugat i li debem que hi hagi la Unipau. Va ser maltractat injustament en el seu moment.




Oriol Nicolau va creure fermament en el projecte de la Unipau. És per això que el seu president, Arcadi Oliveras, ha destacat la seva tasca.

Arcadi Oliveras

Podria posar de relleu l'enorme capacitat d'entendre la creació de la Universitat Internacional de la Pau.



A la cerimònia han assistit els quatre alcaldes de Sant Cugat, des que es va restablir la democràcia: Àngel Casas, Joan Aymerich, Lluís Recoder i Mercè Conesa. També ha volgut acomiadar l'exalcalde Nicolau l'expresident de la Generalitat, José Montilla, en representació dels socialistes de Catalunya.

Nicolau, que ha mort aquest dissabte als 65 anys, va rebre el 2004 la medalla d'or de la ciutat juntament amb els també exalcaldes Àngel Casas i Joan Aymerich, en motiu de la celebració dels 25 anys d'Ajuntaments democràtics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.