Es mantenen les dades de precarietat social sense millores a curt termini, segons l'informe de Càritas de 2010


  • Comparteix:

Durant la presentació de l'informe

Durant la presentació de l'informe

Càritas Sant Cugat anuncia que no hi ha perspectives de millora pel que fa a la precarietat de les famílies necessitades. La situació de 2009 es manté, amb un augment de més del 14% en la demanda de serveis respecte al 2007, any en què es van començar a notar els efectes de la crisi econòmica. Les dades s'extreuen de l'informe de 2010 que ha presentat l'entitat santcugatenca aquest dilluns, on també adverteix que els nous usuaris són persones autòctones.

Les dades de precarització no milloren. Des de 2007, any en què Càritas va començar a notar els efectes de la crisi, l'entitat ha augmentat els seus serveis un 14'7%, una xifra que manté la situació de precarietat de moltes famílies durant 2009. L'informe anuncia que el 2010 s'han atès a 721 famílies, que suposen un total de 1.860 persones.

L'assistenta social coordinadora de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, ha assegurat que en els últims dos anys ha augmentat el perfil d'usuari corresponent a persones autòctones, és a dir nascudes a l'Estat espanyol. Segons de Juan, això mostra que la crisi ha arribat a col·lectius molt diversos.

Amèlia de Juan

Se'ns han afegit les persones que fa un parell d'anys no s'haguessin imaginat que haurien de recòrrer a entitats com Càritas per assumir les seves despeses.


L'informe destaca, també, que acostumen a ser dones joves, d'entre 20 i 45 anys, responsables de famílies, les que demanen els serveis de Càritas.

En total, els serveis que ha ofert l'entitat han suposat una despesa de 49.401,55 euros en ajuts per a famílies -aportats per la parròquia- i de 83.423,08 euros assumits per Càritas Diocesana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.