El preu de l'habitatge no és la causa principal de l'emigració dels joves, segons l'equip de govern


  • Comparteix:

Presentació del Pla Local d'Habitatge

Presentació del Pla Local d'Habitatge

El preu de l'habitatge a Sant Cugat no és el principal motiu pel qual el jovent marxa de la ciutat, segons la diagnosi del Pla Local d'habitatge de Sant Cugat (PLH). Aquest treball recull que el destí de la majoria de santcugatencs que deixa el municipi és Barcelona, un mercat immobiliari igual o més car que Sant Cugat.

En una roda de premsa, el gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha explicat que l'alt preu de la vivenda a la ciutat no és l'únic motiu que fa que els joves santcugatencs abandonin la ciutat, sinó que l'oci, la cultura i l'oferta laboral són altres qüestions per les quals el jovent va viure a Barcelona. En aquest sentit, el PLH apunta que entre el 2000 i el 2008, un 31% van emigrar a Barcelona i, en canvi, un 22% a Rubí, ciutat on l'habitatge és més econòmic.

Lluís Hosta

La gran majoria de joves va a Barcelona, que és una ciutat més cara que Sant Cugat. Això s'explica perquè té opcions d'oci, cultura o feina que Sant Cugat no té.


Aquesta diagnosi també estima que durant el quinquenni 2009 - 2013 Sant Cugat requerirà al voltant de 2.266 nous habitatges i que, durant el següent quinquenni, les necessitats seran d'uns 3.191 nous habitatges, una suma a la qual, segons l'equip de govern, es podrà fer front. L'estudi també preveu que entre els anys 2011 i 2016 Sant Cugat podria tenir una demanda de 1.409 pisos socials.

En paral·lel, el PLH també inclou un taller de debat amb la finalitat d'obtenir l'opinió i les percepcions del teixit social santcugatenc sobre la situació de l'habitatge a Sant Cugat. El regidor d'Habitatge, Francesc Carol, explica quin és l'objectiu del taller.

Francesc Carol

Volem que els ciutadans puguin dir la seva sobre com ha de ser el creixement d'habitatge a Sant Cugat.




El taller tindrà lloc a la Casa de Cultura, l'últim dissabte de març, està obert a tothom i les inscripcions es poden fer fins el dia abans, trucant al 010 o enviant un mail a participacio@santcugat.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.