El santcugatenc Pablo Antón explica la seva experiència en el terratrèmol al Japó


  • Comparteix:

L'empresari santcugatenc Pablo Antón, que es trobava a Tòquio en un viatge familiar en el moment del terratrèmol de la setmana passada, destaca la serenitat de la població nipona en el moment de la tragèdia. Antón assegura que va ser la clau d'una bona organització ja que no es va crear una situació de pànic.

Un terratrèmol de 8,9 graus de magnitud en l'escala de Richter va sacsejar tot el Japó dijous de la setmana passada. Antón i la seva família estaven dinant en un restaurant de Tòquio quan, després de tenir la sensació que un tren passés just per sota, van començar a caure parts de l'edifici. Antón ha explicat a Cugat.cat com va viure la situació.

Pablo Antón

Vam veure que el terretrèmol era més fort de l'habitual. Ens vam posar sota les taules. Era un sensació d'inestabilitat.


El santcugatenc ha subratllat que els japonesos, lluny de caure en el pànic, van aplicar els protocols establerts per aquests casos i van sortir de manera organitzada cap a les cruïlles de la ciutat per evitar els despreniments dels edificis.

Pablo Antón

El que més ens va sorprendre va ser la serenitat de la població, i l'absència de pànic i de crits. Van permetre una bona organització.




Antón ha destacat la gran quantitat d'informació que l'administració va posar a disposició de la població, explicant els passos a seguir i fent un seguiment dels efectes del tsunami que va provocar el terratrèmol.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.