La ciutat ja té un espai destinat íntegrament als majors de 55 anys


  • Comparteix:

El Xalet Negre és el primer equipament destinat íntegrament al col·lectiu sènior de Sant Cugat. L'espai, que s'ha inaugurat aquest dissabte, ofereix sales i cursos a la gent activa de més de 55 anys. Amb aquest nou equipament es vol donar resposta a la demanda d'activitats per part d'un col·lectiu que representa gairebé el 22% de la població santcugatenca.

La població de més de 55 anys a Sant Cugat representa un 21,9%, un percentatge que equival al dels joves de la ciutat. Per donar resposta a les demandes del col·lectiu sènior, el Xalet Negre ofereix activitats i serveis destinats íntegrament a la gent gran. L'equipament municipal ha estat condicionat per convertir-se en un espai de trobada i formació, i alhora afavorir l'accés d'aquest col·lectiu als serveis socials.

El cap de Serveis a la Ciutadania, Ferran Domínguez, ha explicat quin és l'objectiu principal del Xalet Negre.

Ferran Domínguez

Volem oferir un punt de trobada perquè la gent autogestioni les seves activitats. Tothom pot venir i plantejar activitats.



La inauguració de l'espai ha comptat amb la presència de diverses autoritats santcugatenques, com també amb les actuacions dels caparrots i el Grup Mediterrània. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que aquest equipament 'és un guany per al barri del Monestir'.

Mercè Conesa

És un equipament molt complet. Donarà sortida a moltes necessitats. És un guany.



Les activitats del Xalet Negre donen el tret de sortida aquest dilluns amb una oferta molt variada. Tallers de música, informàtica, bridge i escriptura, tertúlies temàtiques i conferències sobre qüestions diverses constitueixen la programació de l'espai per a aquesta primavera.

Alguns santcugatencs s'han mostrat molt satisfets amb el nou equipament.

Santcugatencs

Feia molta falta. / Pot ser molt interessant. / Calia un lloc d'activitats per a la gent gran.


Amb l'objectiu de descentralitzar l'àrea de Serveis Socials, el Xalet Negre també acull les oficines dels Serveis Bàsics d'Atenció Social Primària (SBASP), que atenen qüestions de gent gran, infantesa i família. Els interessats en accedir a l'equipament poden sol·licitar un carnet d'usuari gratuït que els dóna accés a participar en les activitats programades i utilitzar els espais del xalet.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.