El Festival Cultural de la Infància tanca amb la voluntat de fomentar el diàleg crític entre els educadors


  • Comparteix:

Les activitats familiars han centrat els darrers dies del festival

Les activitats familiars han centrat els darrers dies del festival

La 2a edició del festival cultural de la infància 'Petits! Grans! Llibres!' ha tancat aquest diumenge cinc dies de dedicació al món de l'educació infantil amb la conferència del divulgador i doctor en física per la Universitat de Barcelona (UB) Jorge Wagensberg a la Casa de Cultura. Les jornades han clos amb la idea comuna de fomentar la motivació en el món pedagògic i crear un espai de diàleg i reflexió entre els educadors.

Precisament, ha estat el divulgador i doctor en física per la UB Jorge Wagensberg qui ha donat una possible solució als problemes del sistema educatiu actual. Wagensberg ha proposat un retorn al mètode d'ensenyament basat en la dialèctica i l'experimentació amb el món que ens envolta.

Jorge Wagensberg

La millor creació d'estímuls és la realitat mateixa, no la seva representació en llibres o pantalles.


Aquesta ha estat una de les conclusions de cinc jornades dedicades especialment a posar en comú les problemàtiques dels educadors i l'estimulació infantil a través dels llibres. El festival cultural de la infància d'enguany ha servit per concretar el marc d'actuació futura de l'entitat organitzadora de la iniciativa, l'Institut de la Infància de Barcelona.

Ho explica la directora de l'entitat, Verónica Bronstein.

Verónica Bronstein

Donarem una pas més en la formació de mestres basant-nos en la reflexió i la motivació.



El festival cultural de la Infància ha comptat amb activitats per a totes les edats. Les conferències dirigides a educadors, pares i bibliotecaris han centrat els tres primers dies de la cita. De la seva banda, la participació familiar a propostes com 'El bosc dels 500 llibres' ha estat la protagonista del cap de setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.