El CASC considera el petroli el motiu de la intervenció militar a Líbia


Temes relacionats

Arcadi Oliveres: 'Espanya va a Líbia com un xai darrere del petroli' (21/mar/11)


  • Comparteix:

El CASC es posiciona en contra de la intervenció

El CASC es posiciona en contra de la intervenció

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) assegura que la resolució de les Nacions Unides que ha permès la intervenció militar a Líbia no busca protegir la societat civil, sinó fer-se amb els recursos energètics del país. El membre del col·lectiu Carlos Melgar conclou que la millor manera de protegir la població civil no és 'bombardejant-los'.

Melgar creu que hi havia alternatives a la intervenció militar, però que la comunitat internacional no va escoltar algunes propostes d'altres països perquè 'no hi havia interès a trobar una solució pacífica'. El santcugatenc defensa que el motiu d'aquesta intervenció és el petroli.

Carlos Melgar

La resolució estaria molt bé si volgués defensar la població civil. És una excusa per fer-se amb els recursos energètics del país.




El membre del CASC ha acceptat que és difícil saber qui hi ha darrere el bloc rebel del conflicte libi, però creu que hi ha una falta de transparència 'sospitosa'. Amb tot, Melgar creu que en alguns aspectes es pot comparar aquesta intervenció amb la guerra de l'Iraq.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.