Denúncia contra l'empresa que fa els treballs a Can Fatjó dels Aurons


Temes relacionats

Rebuig unànime de la ciutat a un abocador a Can Fatjó dels Aurons (22/mar/11)

Cerdanyola s'oposa a acollir l'abocador de residus d'ecoparcs ( 4/mar/11)

L'EMD de Bellaterra, contra l'abocador a Can Fatjó dels Aurons ( 2/mar/11)

Oposició veïnal a l'obertura d'un abocador a tocar de Sant Cugat (24/feb/11)


  • Comparteix:

Treballs de l'empresa a la zona de Can Fatjó dels Aurons

Treballs de l'empresa a la zona de Can Fatjó dels Aurons

La Plataforma contra l'Abocador a Can Fatjó dels Aurons presentarà una denúncia administrativa contra l'empresa Puigfel per presumptes treballs il·legals a l'indret on es podria ubicar aquesta instal·lació, al terme municipal de Cerdanyola a tocar de Sant Cugat. Segons aquest grup veïnal, la companyia està duent a terme tasques perjudicials per al medi ambient i sense permís de l'Ajuntament cerdanyolenc.

La denúncia es basa en dos elements. D'una banda, en el fet que, presumptament, es duguin a terme treballs sense llicències del consistori i de la direcció general de Mines de la Generalitat. De l'altra, les tasques, segons aquest grup veïnal, estan causant 'destrosses irreparables' com tales d'arbres i posen en risc les aigües freàtiques.

A més, la plataforma subratlla que hi ha altres irregularitats, com fer tasques extractives sense mantenir les distàncies respecte les vies del tren, i els nuclis escolars i d'habitatge. La portaveu del grup veïnal, Tatiana Fernández, explica quina ha estat fins ara la reacció de l'Ajuntament de Cerdanyola.

Tatiana Fernández

De moment, no s'han aturat els treballs i diuen que estudien el tema.


La plataforma s'ha reunit aquest dimarts amb el director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost. El grup veïnal està satisfet perquè Tost ha reconegut que Cerdanyola ja ha complert amb la quota d'aquest tipus d'instal·lacions. En canvi, la plataforma mostra el seu temor per una reacció del director de l'Agència Catalana de Residus a una eventual ubicació de l'abocador.

Tatiana Fernández

Ha afirmat que si el projecte es fes amb mesures de seguretat, no hi hauria cap problema, cosa amb la qual no estem d'acord.



La plataforma està recollint signatures per acompanyar la denúncia, que es registrarà a l'Ajuntament de Cerdanyola dilluns. Per la seva banda, l'empresa Puigfel ha declinat fer declaracions a Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.