Els Amics de la Unesco posen sobre la taula els 'Tsunamis naturals i polítics'


  • Comparteix:

Trobada anterior dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat

Trobada anterior dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat

Les revoltes al món àrab i el debat de l'energia nuclear, destapat arran del tsunami i el terratrèmol al Japó, són les peces clau del cicle de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. Als col·loquis de l'abril s'hi afegeix la projecció del film 'La isla', ambientada en la Guatemala del segle passat.

El cicle 'Tsunamis naturals i polítics' dóna el tret de sortida el primer dimecres de mes amb la conferència 'La descolonització del nord d'Àfrica (1951-1960)'. La cita, que serà a les set de la tarda, anirà a càrrec de l'arabista i professora de la Universitat de Barcelona (UB), Mònica Rius.

La segona proposta és 'L'energia nuclear avui i demà' a càrrec del portaveu de la Sociedad Nuclear Española, Eugeni Vives. La trobada serà el segon dimecres de mes a les set de la tarda.

'Els governs àrabs de les monarquies absolutes i de les dictadures. (1951-2010)' és la conferència que tancarà el cicle. Aquesta servirà per conèixer els governs dels països àrabs i la situació en què es troben actualment.

El president dels Amics de la Unesco, Rafael Recolons, explica la importància de totes dues temàtiques. Són declaracions a Cugat.cat.

Rafael Recolons

Les revoltes al món àrab i el debat de les centrals nuclears són candents i de vital importància.




El cicle posarà el punt final amb la projecció del documental 'La isla', que relata la història de la dictadura de Guatemala. El règim va deixar milers de morts i el descobriment d'una presó secreta de la mateixa policia. Totes les activitats seran a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.