Neix un servei per assessorar la ciutadania en matèria de drogues


  • Comparteix:

Susanna Pellicer i Del Río, durant la presentació

Susanna Pellicer i Del Río, durant la presentació

L'Ajuntament i el Centre d'Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) de la ciutat creen un servei d'assessorament per informar als santcugatencs sobre les drogues i l'alcohol. Aquesta iniciativa, que s'ubicarà al CAP de la Mina, permetrà tant a consumidors com a no consumidors assessorar-se sobre els efectes d'aquestes substàncies o saber si se segueix un consum de risc.

La intenció és que aquest servei abraci el màxim de la ciutadania i els professionals de la salut i l'educació. És per això que es distribuirà uns tríptics informatius a tots els centres educatius, CAP, centres de cultura i lleure, estancs i benzineres. Els santcugatencs que ho vulguin poden trucar al 93 581 61 03 per demanar cita al CAP de la Mina.

Durant la presentació del servei, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat què busca la nova eina.

Susanna Pellicer

El CAS s'assegurarà que les persones drogodependents o que vulguin informació es puguin adreçar a un assessorament professional.



Fa quatre anys, el ple va aprovar el primer Pla Marc sobre drogues i altres comportaments de risc, amb validesa fins el 2010. Enguany, l'Ajuntament ha apostat per aquest nou servei d'assessorament. El servei estarà dirigit pel CAS, que ja fa cinc anys que és a Sant Cugat i que assessora els drogodependents. Precisament, l'any passat va atendre 315 ciutadans.

El doctor Miquel del Río, del CAS, ha explicat que l'organisme està 'ben integrat' a la població.

Miquel del Río

El CAS està ben integrat a la població i fa una feina útil. Està integrat a altres organismes de la ciutat.





Del Río ha explicat que el rànquing de drogues més consumides l'encapçala ara la cocaïna, que ha desplaçat l'heroïna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.