L'ajuntament, més accessible per a les persones sordes


  • Comparteix:

Demostració del sistema Sigthos instal·lat a l'OAC

Demostració del sistema Sigthos instal·lat a l'OAC

Les persones sordes ja poden fer tràmits a l'ajuntament de manera autònoma gràcies a l'aplicació d'un sistema d'interpretació en línia. A més, s'ha posat en marxa el punt de suport a l'autonomia amb la intenció de facilitar l'accés a la informació en qüestions relatives a la dependència en una sola finestreta de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC). Una altra de les novetats és la instal·lació a la sala de plens d'un sistema pel qual les persones amb audiòfon podran seguir els parlaments de manera directa.

L'OAC ha posat en marxa el punt de suport a l'autonomia que centralitza l'atenció al ciutadà per consultes relacionades amb la dependència. A banda, les persones amb discapacitat auditiva podran accedir a la informació municipal i fer tràmits de manera autònoma gràcies al sistema Sigthos. La comunicació entre gestor i administrat es fa possible mitjançant un ordinador connectat a Internet que facilita la conversa a través d'un intèrpret.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat la voluntat del consistori de fer més accessibles els serveis municipals.

Susanna Pellicer

Hi ha lleis i normatives que obliguen, però nosaltres volem anar més enllà per promoure la plena integració.


El vicepresident de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Albert Casellas, ha explicat que les noves tecnologies són una eina molt útil per millorar l'accessibilitat. L'escoltem, en veu de la intèrpret Pilar Peñuelas.

Albert Casellas

A Sant Cugat hi veig molt bona voluntat. Aquesta ciutat pot ser un referent per a altres poblacions.



D'altra banda, les persones sordes podran seguir els actes a la sala de plens de l'ajuntament gràcies a la instal·lació d'un sistema de bucle inductiu. Aquesta fórmula permet que les persones amb audiòfon rebin el so dels parlaments directament i sense interferències al seu aparell.

A la ciutat hi ha 121 persones amb disminució auditiva reconeguda legalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.