Una exposició fotogràfica enceta les activitats del Dia Mundial del Parkinson


  • Comparteix:

Una exposició fotogràfica instal·lada al vestíbul de l'Ajuntament que mostra la quotidianitat de les persones que pateixen Parkinson obre les activitats emmarcades en el Dia Mundial d'aquesta malaltia. La diada tindrà lloc diumenge de la setmana vinent i comptarà amb la proposta 'Corre pel Parkinson' i una activitat per apropar les dificultats dels afectats a la ciutadania. Dimecres de la setmana que ve, una conferència a càrrec del psicòleg Tomàs Navarro mostrarà les claus per afrontar situacions difícils des d'un punt de vista psicològic.

'Sense paraules' és el títol de l'exposició presentada aquest divendres i que romandrà al vestíbul de l'Ajuntament fins a mitjans d'abril. Es tracta d'una mostra itinerant creada per l'Associació de Parkinson de Blanes. Dimecres vinent la Casa de Cultura serà l'escenari de la xerrada 'Què puc fer per superar l'adversitat?'. En la seva ponència, el psicòleg Tomàs Navarro explicarà com afrontar situacions complicades, no només en casos de malaltia.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat l'exposició i ha destacat la necessitat d'aprendre a conviure amb la malaltia.

Mercè Conesa

És important positivar la convivència amb la malaltia. Hi ha recursos i solucions paliatives, però sobretot hi ha suport.


El Dia Mundial del Parkinson se celebra diumenge de la setmana vinent i les activitats es concentraran a la plaça de la Vila a partir de les onze del matí. La delegació santcugatenca de l'Associació Catalana per al Parkinson instal·larà una taula informativa i proposarà jocs per a tota la família per ajudar a comprendre a la ciutadania els problemes que implica la malaltia.

El delegat local de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala, explica el doble objectiu de la jornada.

Esteve Sala

El principal és la difusió per donar a conèixer la malaltia, però també que els afectats coneguin el paper que fem les associacions.


En paral·lel i al mateix emplaçament, tindrà lloc la proposta de l'entitat Unidos contra el Parkinson que anima a córrer, caminar o passejar per la malaltia. Es tracta d'una iniciativa que va néixer l'any passat a Sant Cugat i que enguany ha traspassat fronteres i se celebrarà a una vintena de ciutats de set països diferents.

A finals de mes, les Joventuts Musicals oferiran un concert solidari a l'Escola Municipal de Música per recollir fons contra la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.