El sincrotró Alba també patirà les retallades

Imatge d'arxiu del sincrotró Alba

Societat

Publicat el 5/abr/11 per Anna González / Acn

El sincrotró Alba també patirà les retallades de les administracions. Així ho han afirmat aquest dilluns el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, durant una visita a l'equipament científic, ubicat a tocar de Sant Cugat. Tot i definir-lo com una infraestructura 'prioritària', ni Generalitat ni el govern espanyol han concretat si les retallades afectaran el pressupost o noves línies d'investigació.

El laboratori de llum es troba en la fase de posada a punt amb set línies operant. Els responsables tenen previst començar els experiments amb usuaris experts a partir de la tardor per iniciar el seu funcionament rutinari a principis del 2012.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, han coincidit a destacar que el sincrotró està complint les expectatives esperades tant en l'àmbit econòmic i científic. Tot i això, han anunciat que l'equipament patirà retallades.

Mas-Colell ha remarcat que instal·lacions com aquesta es poden contemplar com una despesa, però que consolida el sistema d'investigació.

Andreu Mas-Colell

En èpoques difícils, instal·lacions com aquesta es poden contemplar com a despesa de manteniment, i com a consolidació del sistema d'investigació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







El pressupost de l'equipament científic per aquest any és de 15,3 milions d'euros.