El Dia per l'Esperança visibilitza les alternatives solidàries per sortir de la crisi


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat per novè any consecutiu el Dia de l'Esperança juntament amb quaranta ciutats més. Enguany, l'objectiu d'aquesta jornada ha estat reivindicar propostes alternatives per sortir de la crisi econòmica com, per exemple, la taxa Robin Hood. El seguit d'actes han inclòs jocs, tallers, concerts i, fins i tot, una 'flashmob' reivindicativa, tot plegat en un to molt festiu.

La taxa Robin Hood, presentada en un informe i aprovada pel Parlament Europeu, consisteix en recaptar un 0,05% de les transaccions financeres internacionals per aconseguir un millor repartiment de la riquesa. Aquesta taxa serà discutida pel G-20 per debatre si es posa en funcionament o no. En cas d'aplicar-se, l'impost suposaria una recaptació de 300.000 milions d'euros anuals a tot el món.

El coordinador d'Intermón Oxfam, Antoni Marimon, s'ha mostrat molt content per la seva aprovació al Parlament Europeu.

Antoni Marimon

Estem molts satisfets ja que sempre veiem que els polítics van per una banda i la població va per l'altra. En aquesta ocasió anem tots a una perquè veiem que és una cosa clara i molt fàcil d'aplicar.





L'alcaldessa, Mercè Conesa, també s'ha mostrat favorable a iniciatives com aquesta.

Mercè Conesa

Creiem que és positiu tirar endavant iniciatives com aquesta tenint en compte que Sant Cugat és una ciutat amb un alt nivell de solidaritat. Estem satisfets que Intermón estigui a la ciutat.










La jornada ha reunit a molts santcugatencs en favor de la solidaritat, però amb un to molt festiu com a fil conductor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.