El santcugatenc Xavier Pomés, president del patronat de l'Hospital Clínic


  • Comparteix:

Xavier Pomés. / Font: 'El Punt'

Xavier Pomés. / Font: 'El Punt'

El santcugatenc Xavier Pomés assumirà la presidència de l'Hospital Clínic de Barcelona. El també exconseller amb els governs de Jordi Pujol presidirà el patronat del centre sanitari, màxim òrgan, que està format per quatre membres nomenats per la Generalitat, dos per la Universitat de Barcelona i tres independents. Pomés assumeix el càrrec designat pel conseller de Salut.

Tot i que el nomenament encara no és oficial, 'La Vanguardia' ha avançat que ja s'ha anunciat en la reunió del patronat. A més de la presidència, la conselleria de Salut ha canviat els seus altres tres representants. D'aquesta manera, Pomés estarà acompanyat al patronat per l'expresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Bruguera; la secretària general de Salut, Roser Fernández, i Jaume Soler, responsable de Recursos Humans del Clínic fins al 2003.

Fins ara, el càrrec de president del patronat de l'Hospital Clínic l'ostentava el conseller de Salut, però Boi Ruiz ho ha delegat en Xavier Pomés. El santcugatenc va ser conseller de Salut, d'Interior i de Governació en successius governs de Pujol. També ha estat gerent de l'Institut Català de la Salut i subdirector de recursos econòmics de Sanitat. Pomés és metge especialista en anestesiologia i reanimació i està diplomat en gestió hospitalària per Esade.

El patronat del Clínic és l'òrgan que haurà d'aprovar o rebutjar els plans de reducció de les despeses que presenti la direcció del centre per ajustar-se als objectius pressupostaris del departament de Salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.