Ustec adverteix a Ensenyament que està fent 'pagar la crisi als professors'


  • Comparteix:

Escola la Floresta

Escola la Floresta

El sindicat Ustec rebutja les mesures anunciades per la conselleria d'Ensenyament per reorganitzar el professorat i els centres públics en considerar-les 'decebedores i inacceptables'. Pel sindicat, les propostes són una manera de 'fer pagar als professors la crisi', ja que suposaran més hores i més alumnes, però sense augmentar la plantilla docent. A més, el sindicat considera que l'eliminació de la sisena hora està plantejada de manera 'discriminatòria i arbitrària'.

En un comunicat, el sindicat ha advertit que les mesures reorganitzatives presentades aquest dilluns per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afectaran directament la qualitat del sistema educatiu. Arran de l'augment de 15.000 nous alumnes el curs vinent, el sindicat ha alertat que els professors hauran de fer front a més hores sense ampliar la plantilla docent.

La portaveu d'Ustec, Rosa Cañadell, ha dit que es tracta d'un 'sobreesforç' per al professorat, que també haurà d'ampliar les hores lectives, jubilar-se més tard i retardar l'edat per acollir-se a la reducció d'hores.

Rosa Cañadell

Amb la quantitat d'alumnes que hi ha per aula i la quantitat de tasques del professorat, allargar les hores lectives dels professors és carregar la crisi als mestres.


En el cas de la sisena hora de primària dels centres públics, passarà a ser de caràcter no lectiu només en centres 'd'entorns socioeconòmics desfavorits' com a mesura complementària. Pel sindicat, la mesura és 'discriminatòria i arbitrària'.

Rosa Cañadell

Amb el que ha dit la consellera sobre la sisena hora no queda clar quants centres la faran i quins mestres faran atenció a la diversitat i quins no. Ens ha deixat en un marc inconcret.



De la seva banda, la consellera ha assegurat que les mesures responen a la necessitat d'assumir el curs vinent el nou alumnat i combatre el fracàs escolar, en un context marcat per la contenció pressupostària. És per això que el govern proposa reorganitzar els horaris dels centres, però ha aclarit que no suposarà, en cap cas, la pèrdua de llocs de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.