Les retallades de la Generalitat amenacen l'espai comunicatiu, segons el Grup Barnils


  • Comparteix:

Logotip del col·lectiu de periodistes

Logotip del col·lectiu de periodistes

El Grup de Periodistes Ramon Barnils alerta del perill de les retallades plantejades des de la Generalitat en el sector de la comunicació i li demana que replantegi aquestes decisions. La desaparició de Comunicàlia, la possible aturada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, i la destitució del director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) són, per aquest col·lectiu, episodis que poden provocar 'un efecte dominó' a l'espai comunicatiu català.

Comunicàlia és una empresa, integrada al Consorci Local i Comarcal de Comunicació, dedicada a la distribució de continguts a mitjans de comunicació de proximitat. Després de vuit anys d'activitat, el consell general del consorci ha decidit dissoldre l'ens en no mantenir els recursos provinents de les administracions.

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura és un sistema de medició d'audiències de finançament públic que ofereix els seus serveis a mitjans de comunicació locals i comarcals.

El president del grup, Joan Vila, alerta de les conseqüències d'aquestes decisions.

Joan Vila

Un mitjà local sense Comunicàlia, sense el Baròmetre i sense ACN ho tindrà més difícil. Encara estem a temps de rectificar.




La destitució del fins ara director de l'ACN, Saül Gordillo, s'interpreta, des del col·lectiu, com el primer pas per a l'aprimament de l'agència. Gordillo ha guiat l'entitat durant els anys d'expansió del mitjà i ara, segons Vila, s'opta per un altre perfil 'amb instruccions de reduir' l'ACN.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.