Les caramelles seran, una Setmana Santa més, la veu dels carrers del casc antic


  • Comparteix:

Les caramelles tornen a ser una realitat per Setmana Santa

Les caramelles tornen a ser una realitat per Setmana Santa

Les caramelles tornen a Sant Cugat aquesta Setmana Santa de la mà de la Societat Coral La Lira i la Societat Coral La Unió Santcugatenca. Diumenge i dilluns de Pasqua, els cantaires faran un recorregut pel casc antic de la ciutat amb l'objectiu de mantenir una de les tradicions catalanes per excel·lència. Segons membres de les dues entitats, la celebració es veu amenaçada per la manca de relleu generacional.

Com ja és tradició, les dues entitats de cantaires de la ciutat passejaran les caramelles pels principals carrers del centre històric, un recorregut que es podrà consultar a la web de l'Ajuntament. El que anteriorment eren balls i cants de temàtica religiosa s'han convertit en cançons de to festiu i, també, de caire satíric sobre qüestions locals.

La coordinadora de la Societat Coral La Unió Santcugatenca, Montserrat Tizón, ha destacat el recorregut i la intenció de les caramelles.

Montserrat Tizón

Comencem el diumenge a les deu i passem pels carrers més coneguts. Fem cantades com ara les havaneres i les cançons populars.


El vocal de la Societat Coral La Lira, Pasqual d'Ossó, considera que l'entitat es troba en un bon moment, ja que compta amb uns 40 cantaires que comparteixen 'una manera de fer país i teixit social'. Tot i això, reconeix que estan preocupats pel poc seguiment de les generacions més joves.

Pasqual d'Ossó

Ens interessa captar jovent. Podem anar a cantar als instituts o fer un cor infantil per garantir la continuïtat de La Lira. Volem que sigui coneguda i reconeguda i esdevingui un referent.



L'entitat es planteja crear, en un termini de tres o quatre anys, una Lira infantil i juvenil per assegurar la seva continuïtat.

La Societat Coral La Lira ha publicat un disc amb algunes de les caramelles més representatives del seu repertori i per Sant Jordi publicarà la primera edició de les memòries anuals de l'entitat, que seran una realitat a partir d'ara cada any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.