Les Barraques desapareixen i l'oferta juvenil es diversificarà pel municipi


  • Comparteix:

Aquesta imatge no es repetirà enguany

Aquesta imatge no es repetirà enguany

Les Barraques desapareixen i l'oferta per al jovent tindrà lloc de manera descentralitzada al nucli de la ciutat, a diverses places i combinacions d'horaris, amb grups de música de 'primer nivell'. Ho ha dit el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha aclarit el futur de les activitats d'oci per als joves per a Festa Major després que l'Assemblea de Barraques difongués per Facebook el missatge 'L'Ajuntament ho ha aconseguit... Barraques ha mort!'. L'Assemblea no ha ofert la seva versió dels fets.

La darrera edició de les Barraques va tenir lloc a l'àrea de Can Solà, a tocar del terme municipal de Cerdanyola. El tinent d'alcalde de Cultura ha explicat que l'Ajuntament va acceptar la proposta de l'Assemblea de tornar-les al centre, ja que hi havia unanimitat entre totes les bandes que el model estava exhaurit. Escura ha emfatitzat que no es pot fer una concentració de milers de joves durant tota la nit i matinada al centre de la ciutat. La solució passa per diversificar l'oferta juvenil en diverses places del centre.

Xavier Escura

Aquest petit grup ara s'hi oposa. Ens vam trobar i ells mateixos van reconèixer que hi havia una qüestió econòmica pel mig.



Com l'any passat, la plaça Pep Ventura acollirà les Festes Majors Alternatives. L'espai Taberna s'ubicarà a la plaça de Barcelona i l'Espai Jove, a la plaça del Rei. En aquestes ubicacions, les activitats s'acabaran a les dues de la matinada. En canvi, al parc Ramon Barnils, que s'activarà el divendres i dissabte i acollirà els principals concerts, l'horari s'allargarà fins a dos quarts de cinc. Escura ha subratllat que els grups que vindran són de 'primer nivell'. Amb tot, el titular de Cultura ha volgut aclarir que va ser l'Assemblea de Barraques qui va voler retornar l'oferta per als joves al centre de la ciutat.

Xavier Escura

El que em sap greu és que barregin les coses, ara. L'Assemblea era qui va voler tornar al centre de Sant Cugat.




Cal tenir en compte, segons Escura, que l'Assemblea és 'un petit grup, que ni tan sols és representatiu del jovent de la ciutat'. Cugat.cat s'ha posat en contacte amb l'Assemblea de Barraques però no ha fet declaracions, malgrat la insistència del grup municipal.



  • Comparteix:

COMENTARIS

L'any passat ja va ser un despropòsit enviar el jovent a Can Solà, un espai llunyà i desvinculat de la Festa Major. La desaparició de Barraques és una mala noticia per a tothom, no només per als joves. Evidentment ha estat una activitat que no ha tingut prou recolzament per part de l'Ajuntament.

Carles Falp. Enviat el 12/mai/11


Que trist, i el més sospitòs és la negativa a donar la seva versió per part de l'assamblea. Aquest ajuntament ho fa realment bé, cansa a tothom i aconsegueix que la gent deixi de reballar. Cal donar recolçament als joves per a que autogestionin el que te a veure amb ells.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 12/mai/11


Considero que una festa major d'una ciutat gran com Sant Cugat necessita un espai jove propi i uns horaris que convidin a gaudir com Déu mana de la festa grossa! No hi ha dret.

Marcel Rodríguez Álvarez. Enviat el 12/mai/11


AQUESTES DECLARACIONS M’HAN FRUSTRAT ENORMEMENT I M’HAN FET PERDRE TOT EL POC RESPECTE QUE EM QUEDAVA PER AQUEST AJUNTAMENT. TINDRIA GANES DE CRIDAR, DE PLORAR DE RÀBIA, DE DIR PÚBLICAMENT QUE SÓN UNS MENTIDERS, I QUE SE’LS HAURIA DE CAURE LA CARA DE VERGONYA D’INVENTAR-SE COSES COM AQUESTES, D’INVENTAR-SE COSES QUE ÉS CLAR QUE MAI NO HEM DIT. PERÒ SÉ QUE NO VAL LA PENA. QUI SE’LS CREGUI, QUE ELS VOTI. A QUI VA A FER DINERS, SE LI ACABA “VEIENT EL PLUMERO”. I TARD O D’HORA, TOT, S’ACABARÀ SABENT. PERÒ PREFEREIXO SER OPTIMISTA I MIRAR CAP L’ALTRE COSTAT: GRÀCIES, SINCERAMENT GRÀCIES, A TOTES AQUELLES PERSONES (AMIGUES, FAMILIARS, CONEGUDES I DESCONEGUDES), QUE ESTEU AMB NOSALTRES, ENS RECOLZEU, I NO CREIEU LES MENTIDES DE L’AJUNTAMENT. MOLTES GRÀCIES. ENS DONEU FORÇA PER A SEGUIR ENDAVANT. PER A TOTES, PER A NOSALTRES, PER A VOSALTRES. PER A SEGUIR INDIGNANT-NOS I INTENTAR CANVIAR TOT ALLÒ QUE NO VOLEM, NO APROVEM I NO ENS AGRADA. GRÀCIES. PERQUÈ ALGUN DIA ACONSEGUIREM CANVIAR LES COSES…SEMPRE ENDAVANT! LAURA MENÉNDEZ PERSONA. APARTIDISTA, AMB EMPENTA, ESPERANÇA I GANES DE CANVIAR AQUESTA SOCIETAT.

Laura Menéndez. Enviat el 13/mai/11


Era d'espera que en qualsevol moment això petaria, ni concerts al poble més enllà de la 1, ni terrasses que tanquen a les 23h, sala de concerts gestionada per una empresa privada a les afores de sant cugat, barraques'10 a cerdanyola, Molt bé assemblea de barraques ja és hora que algú digui prou i deixi de callar!teniu tot el meu suport

A. C.. Enviat el 13/mai/11


Com a mare de adolescents em sembla injust el tracte que reben els nostres fills al respecte. La festa del poble es per a que tothom, i sobre tot el jovent , s´ho passi bé. Es el jovent el que donarà ambient a la festa i si els apartem s´aniran del poble. Gairebé totes les entitats del poble treuen uns calerons extres de les barraques i el jovent que lluita per elles es el jovent que lluita i es sacrifica cada dia per les entitats, participa en elles, fan més divertides les nostres festes.... No els treiem el dret a divertir-se, si us plau!!!! O es que els pares d´aquest poble ja no recordem la nostre joventut...? Però, es clar, en un poble en el que hi ha gent que es queixa del campanar, com soportaran que el jovent tingui dues nits de gresca ????

Susana Neira Franco. Enviat el 15/mai/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.