L'Ajuntament condiciona l'acord amb la Unió al fet que la titularitat del teatre sigui municipal


Temes relacionats

La Unió proposa a l'Ajuntament assumir el deute a canvi de la gestió ( 5/mai/11)


  • Comparteix:

El futur de la Unió es comença a dibuixar

El futur de la Unió es comença a dibuixar

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, avança a Cugat.cat que la condició per formalitzar un acord amb la Unió Santcugatenca és que la titularitat del teatre passi a ser municipal. Escura ha afegit que la decisió final del consistori, que confia que serà satisfactòria per a les dues bandes, no es prendrà fins després de les eleccions municipals.

La Unió va proposar a l'Ajuntament que es fes càrrec del deute que arrossega l'entitat, xifrat en uns 400.000 euros segons fonts del consistori, a canvi que l'espai escènic passés a gestió municipal i a formar part del circuit del Pla Local d'Equipaments Culturals (PLEC). Així, esdevindria la 'sala petita' del Teatre-Auditori i podria rebre subvencions. La proposta de la Unió considerava que la titularitat de l'espai continués en mans dels socis, però ara el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha avançat que, per prosperar l'acord, és condició 'sine qua non' que la titularitat passi a ser municipal.

Xavier Escura

La Unió es resisteix a renunciar a la titularitat de l'espai, però és condició 'sine qua non' per arribar a l'acord.



L'Ajuntament es faria càrrec de la rehabilitació de l'espai escènic de l'equipament, l'únic que passaria a titularitat municipal, i garantiria que la Unió pogués continuar desenvolupant les activitats que feia fins ara. Fins i tot, en tenir el deute eixugat, la Unió podria optar a noves línies de crèdit per rehabilitar altres zones, com la Sala Clavé, amb l'aval de l'Ajuntament. La decisió final, que el titular de Cultura considera que serà satisfactoria per a les dues bandes, es negociarà després de les municipals.

Xavier Escura

Veient com està l'ambient electoral, ens esperarem a després de les municipals.




Pel que fa a la durada de l'acord, Escura ha explicat que, en aquest tipus de casos, acostumen a ser de 50 anys prorrogables.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.