Mestres de centres públics protesten contra les retallades


  • Comparteix:

Un centenar de professors dels centres educatius públics de la ciutat s'ha concentrat aquest dimecres al migdia davant de l'ajuntament contra les retallades del govern. Mesures com la congelació de llocs de treball i l'eliminació de la sisena hora han centrat els reclams del sector educatiu local davant la reducció preventiva d'entre el 20 i el 30% del pressupost del 2011 de la Generalitat.

L'afectació de la qualitat educativa dels centres públics és la conseqüència més directa que, segons els professors, patirà el sector un cop es facin efectives les retallades del departament d'Ensenyament. A l'espera de l'aprovació dels comptes del govern, la previsió de l'administració apunta a un total de 40.000 euros menys en el cas dels centres d'educació primària. Segons el sindicat USTEC, aquest fet obligarà a reduir la cobertura de les baixes laborals i fer front a l'entrada de 15.000 nous alumnes sense l'increment de plantilla corresponent.

Ho explica la portaveu dels treballadors de les escoles públiques de la ciutat, Anna Fitó.

Anna Fitó

Si entren 12.000 nens i nenes nous i no augmenten plantilla. La qualitat educativa es veurà afectada.



Pel que fa a Sant Cugat, Fitó assegura que el consistori hauria de vetllar perquè la construcció de la dotzena escola pública es materialitzi.

Anna Fitó

Estaria molt bé que la dotzena escola fos una realitat. Realment és necessària.



Els mestres de centres com el Gerbert d'Orlach i l'escola La Floresta han sortit dels seus centres a la una del migdia i s'han concentrat davant del consistori mitja hora més tard.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.