El col·lectiu d'infermeres demana confiança en la seva feina, en el dia internacional de la professió


  • Comparteix:

La diada ha comptat amb una gimcana lúdico-investigadora

La diada ha comptat amb una gimcana lúdico-investigadora

El col·lectiu d'infermeres de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), amb campus a Sant Cugat, demana a la societat confiança en la seva tasca i assegura que han de fer valdre's 'fent la feina ben feta'. Ho han dit en el marc del Dia Internacional de la Infermeria, durant el qual han mostrat la seva confiança que les retallades en salut que està duent a terme la Generalitat 'no disminuiran la qualitat de l'assistència sanitària'.

La infermeria és una professió que el seu col·lectiu professional considera que està socialment poc reconeguda. La doctora en Infermeria i directora del departament d'Infermeria de la UIC, Cristina Monforte, ha assegurat a Cugat.cat que el sector ha de transmetre a la societat el seu compromís i la seva bona feina per tenir cura de les persones.

Cristina Monforte

La societat ha de confiar més en la nostra tasca i professió. Hem de ser les infermeres les que hem de fer valdre'ns amb la nostra feina ben feta i amb el compromís amb el malalt.




Pel que fa a les retallades en sanitat de la Generalitat, Monforte ha destacat que 'la salut no té preu, però sí que té un cost'. En aquest sentit, la doctora en Infermeria ha lamentat que s'hagin de reduir costos en aquest àmbit, però confia que la qualitat de l'assistència sanitària no disminuirà i ha subratllat que les infermeres poden ajudar a reduir el cost sanitari.

Les declaracions de la també directora del departament d'Infermeria de la UIC s'han fet en el marc del Dia Internacional de la Infermeria. El campus santcugatenc ha commemorat el dia de la professió amb una jornada científico-lúdica, amb l'objectiu de transmetre il·lusió i professionalitat i apropar als estudiants els projectes de recerca dins la pràctica assistencial i les experiències investigadores.

Aquest ha estat només el punt de sortida per homenatjar la professió, ja que el 2012 és el quinzè aniversari de la diplomatura d'Infermeria a la UIC i es faran activitats durant tot l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.