Sant Cugat homenatjarà el lingüista Joan Solà amb diversos actes


  • Comparteix:

Presentació dels actes

Presentació dels actes

Òmnium Cultural i l'Ajuntament organitzen diversos actes en homenatge al lingüista Joan Solà, desaparegut l'any passat. La figura de l'autor de més de 40 llibres i prop de 180 articles sobre diversos aspectes de la llengua catalana serà recordada amb una exposició, sessions a les escoles, una taula rodona i una passejada per Collserola. Els actes, en què col·laboren altres entitats locals, arrenquen dilluns que ve amb la inauguració d'una mostra a càrrec dels artistes de Firart, a la biblioteca Gabriel Ferrater.

La mostra és un recull d'obres d'artistes de Firart relatives a la llengua i al mateix Solà. L'exposició estarà oberta fins la primera setmana de juny a la biblioteca. Les escoles també participaran en l'homenatge ja que durant la setmana vinent destinaran part de les hores de llengua a repassar la figura i tasca de Solà.

Joan Solà està considerat, juntament amb Pompeu Fabra i Joan Coromines, un dels millors lingüistes catalans. El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, destaca també el compromís de l'autor.

Xavier Escura

Era molt més que un dels grans lingüistes. Ha fet una tasca immensa d'estudi i de defensa de la llengua.




L'impulsor dels actes i exdirector de l'institut Arnau Cadell, Joan Tres, explica per què s'ha implicat en el projecte.

Joan Tres

El país li deu un homenatge. Això em va animar a tirar endavant el projecte.




Solà era també un apassionat de la muntanya i un gran caminador. Per això, el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) ha organitzat una passejada per Collserola el darrer diumenge de maig.

L'acte final serà un concert d'homenatge al claustre del Monestir el segon dijous de juny. Al recital, hi participaran el Cor Aulos, diversos familiars de Solà i personalitats del món de la cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.