Un santcugatenc en vaga de fam per aconseguir la pensió d'invalidesa


  • Comparteix:

Façana els jutjats de Terrassa / Font: gencat.cat

Façana els jutjats de Terrassa / Font: gencat.cat

El santcugatenc Ahmed Chakkour ha començat aquest dilluns una vaga de fam davant els jutjats de Terrassa per denunciar que no li han concedit la pensió d'invalidesa total. Fa sis anys que Chakkour no treballa, ha estat de baixa tres anys i a l'atur, ja que pateix desmais i vomita sang. Té el certificat mèdic que reconeix que és asmàtic i que té problemes al cor i al fetge.

Ara, Ahmed Chakkour cobra el subsidi de 420 euros de l'atur, una quantitat que diu ser insuficient per alimentar la seva dona i els seus dos fills. Fa dos anys va presentar un recurs a un tribunal mèdic perquè li donessin la pensió d'invalidesa total, però l'hi van denegar. Com que és a l'atur, no pot tornar a presentar cap recurs fins d'aquí a quatre anys, i hauria de tornar a treballar per tornar-lo a presentar, segons ha explicat a Cugat.cat. En tot cas, Chakkour assegura que li és impossible tornar al món laboral per les malalties que pateix.

Chakkour va arribar a Sant Cugat ara fa 10 anys i té tots els papers en regla. Abans de la baixa, treballava d'ajudant de cuina en un hotel de Barcelona. Ara diu que anirà fins al final, 'fins a la mort'.

Ahmed Chakkour

Vull que em reconeguin la invalidesa perquè no puc treballar i he d'alimentar la família. Aniré fins al final, fins a la mort.





Chakkour ha començat la vaga de fam aquest dilluns.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.