Els santcugatencs podran anar en tren al Vallès Oriental amb la nova línia 8 de Rodalies


  • Comparteix:

Estació santcugatenca de Renfe

Estació santcugatenca de Renfe

Els santcugatencs podran anar fins a Granollers amb Renfe a partir del 26 de juny sense passar per Barcelona. La Generalitat ha creat una nova línia de rodalies, la R8, que unirà el Baix Llobregat i el Vallès, passant per la nostra ciutat. La línia R7, que fins ara passava per Sant Cugat, modifica el recorregut i els santcugatencs que vulguin anar ara a plaça Catalunya amb Renfe hauran de fer dos transbordaments, un a Cerdanyola i un altre a Sant Andreu Arenal. La nova línia de rodalies, la R8, tindrà una freqüència de pas d'un tren per hora i sentit.

La nova R8 tindrà parada a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola Universitat, Mollet Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre. Des de la ciutat vallesana, es podrà agafar un tren per anar a la Catalunya Nord sense passar per Barcelona, com fins ara. Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, aquesta nova línia servirà per crear noves relacions entre aquestes comarques i també per facilitar l'accés a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Lluís Recoder

Hi havia la demanda que la R8 fos una línia que tingués continuïtat pel Vallès i que no fos radial.


Aquesta línia aprofitarà part de la línia 7 de Rodalies, que ara actuarà com una llençadora entre Cerdanyola Universitat i l'estació barcelonina de La Sagrera.

Amb tot, Recoder ha criticat 'l'estret marge' que li dóna a la Generalitat el traspàs dels serveis de rodalies i regionals. Segons el conseller, Catalunya encara no té les competències que desitja.







  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla molt bé que poquem accedir més fàcilment al Vallès Oriental, però mentre la freqüència de pas continui sent d'un tren cada hora poca solució és la RENFE Sant cugatenca. Perquè no podem tenir al menys un tren cada 30' com va ser al començament del funcionament de la línia? L'R7 hauria de començar a Rubí o Sant Cugat per tal de continuar tenint accés directe amb Barcelona i així al menys hi hauria 4 trens cada hora. L'accés més ràpit per als vianants des del barri de Roquetes (on visc) es caminant per la Ronda Nord a les fosques per agafar el tren de les 6h 45'. Tan costa fer un pas en condicions per als vianants i carril bici paral·lel a la ronda? El nostre barri es mereix una millor comunicació a peu amb RENFE i estació de Vullpalleres.

Ester Cros Àlvarez. Enviat el 21/mai/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.