Els santcugatencs podran anar en tren al Vallès Oriental amb la nova línia 8 de Rodalies

Estació santcugatenca de Renfe

Societat

Publicat el 19/mai/11 per Mar Castro

Els santcugatencs podran anar fins a Granollers amb Renfe a partir del 26 de juny sense passar per Barcelona. La Generalitat ha creat una nova línia de rodalies, la R8, que unirà el Baix Llobregat i el Vallès, passant per la nostra ciutat. La línia R7, que fins ara passava per Sant Cugat, modifica el recorregut i els santcugatencs que vulguin anar ara a plaça Catalunya amb Renfe hauran de fer dos transbordaments, un a Cerdanyola i un altre a Sant Andreu Arenal. La nova línia de rodalies, la R8, tindrà una freqüència de pas d'un tren per hora i sentit.

La nova R8 tindrà parada a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Rubí, Sant Cugat, Cerdanyola Universitat, Mollet Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre. Des de la ciutat vallesana, es podrà agafar un tren per anar a la Catalunya Nord sense passar per Barcelona, com fins ara. Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, aquesta nova línia servirà per crear noves relacions entre aquestes comarques i també per facilitar l'accés a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Lluís Recoder

Hi havia la demanda que la R8 fos una línia que tingués continuïtat pel Vallès i que no fos radial.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquesta línia aprofitarà part de la línia 7 de Rodalies, que ara actuarà com una llençadora entre Cerdanyola Universitat i l'estació barcelonina de La Sagrera.

Amb tot, Recoder ha criticat 'l'estret marge' que li dóna a la Generalitat el traspàs dels serveis de rodalies i regionals. Segons el conseller, Catalunya encara no té les competències que desitja.