Diferents ponents dels Països Catalans debaten sobre la salut de la llengua dins els actes del Correllengua 2003


  • Comparteix:

La situació i el futur de la llengua catalana depenen de la voluntat social i, especialment, de l'actitud dels partits governants arreu dels Països Catalans. Aquesta va ser la principal conclusió de la xerrada organitzada per la CAL dins els actes del Correllengua 2003.

Representants de la Franja de Ponent, les Illes, la Catalunya Nord o el Principat van debatre sobre la situació actual i el futur de la nostra llengua. Un dels aspectes més destacats va ser el de la pervivència del català en aquelles zones on el propi govern no impulsa polítiques per la seva defensa.

Un exemple clar és el del País Valencià, on a la capital i les grans ciutats, l'ús del castellà és majoritari. Per a Francesc Ricard, sense un canvi radical a nivell polític i social, el català corre el perill de perdre's a la Franja de Ponent.

Francesc Ricard

Si no hi ha un canvi polític radical i un canvi d'ús social entrarem en una fase on el castellà sigui la llengua més utilitzada al País Valencià.


Un altre dels temes de la xerrada va ser el fenòmen de la immigració i la seva repercussió en l'ús de la llengua. Per a l'escriptor i periodista Víctor Alexandre, les persones nouvingudes al nostre país han de tenir clar que el català és la nostra llengua i que apredre'l és una forma d'integració.

Víctor Alexandre

Si un immigrant aprèn la llengua catalana descobrirà que és la millor forma d'integrar-se al nostr país i que el deixin de considerar un immigrant.


La xerrada sobre la situació i el futur de la llengua als Països Catalans s'emmarca dins els actes del Correllenua 2003, que organitzat la CAL.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.