Baeta: 'La llei antitabac ha ocasionat problemes econòmics a molts locals'


  • Comparteix:

El president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, Josep Baeta, assegura que la nova normativa que prohibeix fumar en bars, restaurants i sales de festa ha provocat molts problemes econòmics als restauradors. Baeta considera que, en tot cas, s'hauria hagut d'aplicar ara i no pas fa sis mesos, per aprofitar la posada en marxa de les terrasses i evitar la pujada de preus de gener. La nova normativa ha tingut efectes desiguals als restauradors, segons els locals consultats per Cugat.cat.

Ara molta gent ja no va a fer un cafè als bars i restaurants perquè no pot fer-ho mentre fuma, de manera que, si està a la feina, es limita a sortir al carrer. Aquesta és la visió del president del Gremi de Restauradors, Josep Baeta, que assegura que la modificació de la normativa ha provocat molts problemes econòmics.

Josep Baeta

No calia fer-la fa sis mesos, es podria haver fet ara. Econòmicament, la normativa ha portat molts problemes a molta gent.



Alguns restauradors, la majoria amb terrassa, asseguren que han sortit beneficiats amb aquesta llei, en igualar-se les condicions del local. Altres, en canvi, diuen tot el contrari.

Restauradors

Tampoc no ens ha perjudicat tant, només ha canviat els costums de la gent. / Nosaltres no ho hem notat, tenim terrassa. / Aquí ho hem notat molt.




De la seva banda, tots els consumidors consultats per Cugat.cat han coincidit a dir que no fumar dins dels locals ha estat una bona decisió.

Consumidors

Valoro entrar en un local i que hi hagi un ambient més net. / Jo agraeixo que els espais siguin lliures de fum perquè vaig amb les filles.






Baeta ha apuntat que els problemes econòmics ocasionats per la llei s'han afegit als de la crisi, fet que ha contribuït al tancament d'alguns locals de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.