La CAL creu que el Correllengua 2003 ha servit per debatre sobre l'estat de salut del català als Països Catalans


  • Comparteix:

El Correllengua 2003 ha passat per la nostra ciutat amb un bon nivell de participació. Des de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, s'han mostrat molt satisfets de l'èxit de convocatòria de les diferents activitats que s'han fet durant els darrers dies a la nostra ciutat per reclamar la revitalització de l'ús del català.

Un concurs de botifarra, tallers de cultura popular i tradicional per als més petits i un concert jove han servit per posar el punt i final als actes del Correllengua d'aquest any. Des del passat dijous, la nostra ciutat ha acollit tot tipus d'activitats com la presentació del llibre "Dolor de llengua" d'Enric Larreula, un col·loqui sobre la situació del català o propostes de tipus més lúdic i popular.
Tots aquestes propostes han rebut una molt bona resposta per part dels santcugatencs, tal i com explica Georgina Sànchez, membre de la CAL de Sant Cugat.

Georgina Sànchez

Estem molt contents amb la resposta dels santcugatencs envers del projecte del Correllengua i les diferents activitats.


Precisament durant aquest col·loqui, els diferents ponents van arribar a la conclusió que el futur del català depenen de la voluntat social i, especialment, de l'actitud dels partits governants arreu dels Països Catalans.
Així mateix ho expressen els responsables del Correllengua, que asseguren que, per sort, hi ha molta gent disposada a lluitar per això.

Georgina Sànchez

Encara estem lluitant per conservar el català i hi ha molta feina per fer, però allà estarem.


Un altre dels temes plantejats durant els actes del correllengua d'aquest any ha estat el fenomen de la immigració i la seva repercussió en l'ús de la llengua. Per a l'escriptor i periodista Víctor Alexandre, les persones nouvingudes al nostre país han de tenir clar que el català és la nostra llengua i que aprendre'l és una forma d'integració.

Víctor Alexandre

Hem de demostrar als immigrants que aprendre la nostra llengua és la millor manera d'integrar-se i que, d'aquesta manera, deixaran de ser considerats immigrants


Després del seu pas per Sant Cugat, el Correllengua 2003 finalitzarà el seu recorregut el dia 8 de novembre a Perpinyà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.