L'AVAN considera que el fàrmac oral contra l'Esclerosi Múltiple serà un gran benefici per al malalt


  • Comparteix:

Logo de l'AVAN

Logo de l'AVAN

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) a Sant Cugat rep amb optimisme l'anunci de la Fundació Esclerosi Múltiple que a finals d'any estarà disponible el primer fàrmac oral contra la malaltia. L'entitat estima que hi ha prop de 100 afectats per la malaltia a la ciutat i considera imprescindible treballar per fer una millor tasca de difusió.

Segons la representant de l'AVAN Sant Cugat, Laura Perea, un tractament oral per a la malaltia facilitarà molt la vida del malalt. En aquest sentit, Perea ha destacat que s'ha de continuar treballant per assolir objectius tant pel que fa als fàrmacs com pel que fa als tractaments terapèutics.

Paral·lelament, l'entitat es mostra satisfeta pel seu arrelament a la ciutat i pels ajuts i suports que reben de l'administració. No obstant això, Perea ha destacat que és important fer difusió dels serveis i de la tasca de l'associació perquè els malalts sàpiguen on anar quan ho necessitin.

Laura Perea

El tema de la informació no sobra. Has de saber que hi ha tractaments farmacològics i no farmacològics que també et poden beneficiar.


El perfil dels usuaris és el d'una persona en fase molt avançada de la malaltia i actualment a l'associació només treballen amb dos casos. Perea ha assegurat, però, que la mitjana d'edat del malalt d'Esclerosi Múltiple és d'entre 30 i 45 anys, persones que encara poden desenvolupar una vida normal i mantenir-se actives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.