Deneguen la reducció de jornada a una jutgessa santcugatenca, la primera a demanar-la


  • Comparteix:

Rosa Maria Font / Foto: Europapress

Rosa Maria Font / Foto: Europapress

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) denega a la jutgessa santcugatenca Rosa Maria Font la jornada reduïda per cuidar la seva filla. Font va ser la primera jutgessa de l'Estat espanyol a demanar aquest dret i ara presentarà recursos a altres instàncies per 'conciliar la vida laboral i familiar'.

Font va tenir la filla a l'agost i va demanar la reducció de jornada per cuidar-la. Tot i això, el TSJC no s'ha pronunciat sobre la petició i, passats tres mesos, s'ha desestimat per silenci administratiu.

La santcugatenca explica què va passar quan es va posar en contacte amb el tribunal. Són declaracions a Europa Press.

Rosa Maria Font

Vaig trucar al TSJC i un funcionari em va dir que no teníem aquest dret, tot i que el codi de la Carrera Judicial el recull.



Segons Font, ella és la primera jutgessa que va demanar la reducció, ja que les seves companyes opten habitualment per excedències d'un any per esquivar aquests tràmits. La santcugatenca lamenta que els jutges siguin els que reconeixen el dret de les reduccions de jornada a la resta de població i que, en canvi, a ells no se'ls apliqui el mateix.

Per la seva banda, el TSJC està estudiant la situació per notificar una resposta a la jutgessa, un cop el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat el decret per a aquests casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.