El sector de la cooperació confia en l'especialització per esquivar la davallada en el finançament


  • Comparteix:

El lema del Dia de la Cooperació d'enguany

El lema del Dia de la Cooperació d'enguany

L'especialització de la cooperació és la fórmula per fer front a la minva del finançament en temps de crisi. Ho ha defensat el director general de Cooperació de la Generalitat, Carles Llorens, durant el Dia de la Cooperació que s'ha celebrat aquest diumenge. Una jornada festiva amb tallers i propostes culturals ha servit per donar a conèixer la tasca per al desenvolupament amb segell santcugatenc. Enguany, la iniciativa ha comptat amb un lema consensuat: 'Sant Cugat en peu de pau' per denunciar l'elevada despesa militar de l'Estat espanyol. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El responsable de Cooperació a la Generalitat ha reconegut que els recursos destinats al desenvolupament es reduiran en els pressupostos del 2011, però no ha concretat la xifra. Ho ha avançat en la trobada anual de la cooperació santcugatenca. Carles Llorens ha assegurat que, en temps de crisi, la solució és focalitzar la inversió en objectius concrets.

Carles Llorens

Hem de coordinar-nos millor, que no tothom vagi al mateix país. També per ser més eficients i més eficaços.



Des de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, també aposten per especialitzar i per buscar el màxim rendiment. Ho ha explicat el membre de la xarxa, Dani Gómez.

Dani Gómez

Hem rebaixat sous, hem d'aprendre a no professionalitzar tant el sector i apostar més pel voluntarisme. Saber direccionar millor els recursos cap a determinades prioritats.



D'altra banda, el membre de la Xarxa Solidària ha celebrat que Sant Cugat mantingui, malgrat la crisi, destinar l'1% dels pressupostos a la cooperació. Ho ha confirmat l'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Aconseguir l'1% ha estat una tasca treballada en el consistori de manera àmplia i també un compromís del grup de CiU.


Enguany, el lema consensuat per al Dia de la Cooperació ha estat 'Sant Cugat en peu de pau'. Pretén denunciar l'elevada despesa militar de l'Estat espanyol i el paper actiu d'algunes institucions en conflictes armats.

En aquest sentit, els santcugatencs que s'han apropat a la plaça d'Octavià aquest diumenge han pogut conèixer a través d'actuacions i tallers els projectes santcugatencs en cooperació i els grans eixos per al desenvolupament dels països del Sud.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.