El menjador social de Càritas obrirà a principis del curs vinent


Temes relacionats

El menjador social de Càritas podria ser una realitat abans que acabi l'any (21/abr/11)

Sant Cugat obrirà un menjador social davant l'increment de peticions d'aliments (17/abr/11)


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació del projecte

Roda de premsa de presentació del projecte

El menjador social de Càritas, que s'ubicarà al número 68 del carrer d'Orient, entrarà en funcionament entre setembre i octubre. L'espai tindrà 16 places en la seva fase inicial i es duran a terme plans d'atenció individuals, amb la intenció de millorar les situacions personals dels usuaris, que hauran d'haver passat per Serveis Socials de l'Ajuntament prèviament.

El menjador està contemplat com una sala polivalent on també s'oferiran dutxes i servei de bugaderia. Segons la coordinadora de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, s'atendrà persones amb perfils molt diversos, que no tenen prou amb el servei de recollida d'aliments que ja ofereix l'entitat. De Juan descriu així l'objectiu d'aquest projecte.

Amèlia de Juan

Volem fer un acompanyament a persones que tenen necessitats, que siguin acollits per voluntaris que els poden acompanyar en la seva millora social.


Les obres d'adequació del local, de 400 metres quadrats i situat al carrer d'Orient, tenen un cost de 100.000 euros que assumirà Càritas Sant Cugat amb la participació de Campus Estel·la, que també aportarà gratuïtament el menjar durant un any. També hi col·laboren el Col·legi Europa, el Col·legi d'Advocats de Terrassa i l'Ajuntament, entre d'altres. A més, aquest últim s'ha compromès verbalment, segons el responsable d'Economia de Càritas, Rafael Gómez, a augmentar el conveni de 2011 per assumir el preu del lloguer.

Rafael Gómez

El lloguer pretenem que ens el doni l'Ajuntament. S'ha compromès a donar-nos el màxim per al 2012.


El projecte s'emmiralla amb l'experiència del menjador social a Rubí que, segons Càritas, ha estat molt positiva durant el primer any de treball. La iniciativa a Sant Cugat serà una realitat entre setembre i octubre, tot i que es preveu que la instal·lació s'inauguri el 27 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.