La Universitat Internacional de la Pau posa en marxa unes lectures per debatre sobre la pau al món


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau celebrarà cada segon divendres de mes una lectura i un debat sobre temes que promoguin la creació d'una societat més justa i solidària. Després de l'èxit dels seminaris de l'estiu, els participants demanen més activitats. D'aquí sorgeix la idea d'engegar aquesta iniciativa. També es preveu la creació d'uns seminaris d'hivern a partir del mes de febrer que es celebrarien els caps de setmana i tindrien un format similar als que s'organitzen a l'estiu.

La lectura, acompanyada d'un debat sobre temes polèmics, té com a objectiu aportar solucions per aconseguir una societat més justa és la iniciativa que a partir d'aquesta setmana posarà en marxa la Universitat Internacional de la Pau. Es tracta de continuar promovent activitats que generin una reflexió sobre els principals conflictes que amenacen la pau al món. Després de l'èxit de participació en els seminaris i les jornades que organitza l'associació cada estiu, des de fa ja tres anys, el públic demana una continuïtat. Amb aquestes paraules ens comenta la secretària de la fundació, Georgina Casas, d'on sorgeix aquesta iniciativa.

Georgina Casas

La gent que participa en els seminaris d'estiu demanen una continuïtat i per aquest motiu hem creat aquesta iniciativa.


El trimestre estarà format per tres sessions. Una cada mes. La primera cita és aquest divendres a les vuit del vespre al mateix local que té la Universitat de la pau al carrer santiago rusiñyol. La lectura del llibre "La agenda hegemónica. La guerra continua" obrirà la sessió que acabarà amb el debat centrat en la realitat d'un món conmogut per múltiples conflictes però amb un sol gendarme.

Es tracta també de que la iniciativa es converteixi en una plataforma on es debatin temes de la ciutat i es difonguin les activitats que s'oranitzen per promoure la pau i la solidaritat.

A banda d'aquest projecte, la fundació té en ment posar en funcionament un seminari d'hivern que, segons la Georgina, ajudaria a ampliar el programa anual de la universitat de la pau.

Georgina Casas

Aquest seminari d'hivern serviria perquè la gent que participa en els que s'organitzen a l'estiu hi puguin assistir, ja que es faria els caps de setmana.


Aquest no deixa de ser un pas més en la consolidació de la universitat de la pau a Sant Cugat. La fundació però continuarà treballant per promoure activitats que ajudin a crear una societat més justa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.