Els Gausacs reduiran el temps de les seves actuacions

Els Gausacs fent un 4 de 7

Societat

Publicat el 4/jun/11 per Miriam Piñol

Castellers de Sant Cugat agilitzarà la construcció dels castells per reduir la durada de les seves actuacions. Els motius són diversos: la baixada d'afluència de públic cap al final de les actuacions, la intenció de millorar la seguretat dels castellers i facilitar la feina a les retransmissions dels mitjans de comunicació en són els principals.

Actualment, les actuacions castelleres tenen una durada de fins a tres hores. Això provoca que el rendiment dels castellers es vegi afectat i sigui més probable l'aparició d'algun incident. A més, la llarga durada de les actuacions va en detriment de l'afluència de públic. La cap de comunicació dels santcugatencs, Aina Serra, ha explicat aquesta mesura al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Aina Serra

Les actuacions són molt llargues i aguantar tota una actuació castellera és força feixuc. Quan passen de les dues, la gent comença a marxar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dos dels actes més típics del món casteller, l'actuació de Sant Jordi a Tarragona i de Completes a Valls, ja s'han adaptat al nou protocol per reduir el temps de les actuacions. Tot i això, en el cas dels Gausacs, el protocol no es canviarà, però s'intentarà afavorir l'agilitat en la construcció dels castells.