Els estancs alerten de la mala situació que viuen tot i que no contemplen tancar


  • Comparteix:

El Gremi calcula que la meitat dels estancs de Catalunya desapareixeran

El Gremi calcula que la meitat dels estancs de Catalunya desapareixeran

Els estanquers de la ciutat alerten de la difícil situació per la qual passen en haver de vendre el tabac per sota del preu de cost i de la davallada de vendes arran de la modificació de la llei 'antitabac'. De moment, els locals de Sant Cugat no preveuen tancar, però el Gremi d'Estanquers adverteix que ho podrien fer la meitat de botigues d'aquest tipus de Catalunya.

Els estanquers consultats per Cugat.cat han explicat que es troben amb el problema, ara per ara, que han de vendre el tabac a preu de cost o fins i tot per sota, ja que van comprar l'estoc abans que les companyies tabaqueres abaixessin els preus per ser més competitives. Aquesta 'guerra' que han començat les multinacionals ha posat al sector en alerta. Ho ha explicat la responsable de l'estanc Cal Crispín, Núria Segarra, que assegura que s'estan provocant unes pèrdues que estan a punt de no poder suportar. Segarra recorda que la modificació de la llei 'antitabac', que prohibeix fumar en bars i restaurants, està agreujant més el problema.

Núria Segarra

Estem molt malament per culpa de la guerra entre les grans marques de tabac, que paguem els estanquers.


Aquesta posició és compartida per la responsable de l'estanc del Monestir, Patrícia Arner, que demana que l'Estat intervingui per posar fi a la inestabilitat dels preus, que poden variar més d'una vegada per setmana.

Patrícia Arner

Ens està fent molt mal. No vull quantificar les pèrdues. Volem que l'Estat posi fi a la inestabilitat dels preus.



Arner ha explicat que l'Estat s'endú vora un 85% del que paga un comprador per un paquet. Si el preu és d'uns 4'25 euros, l'estanc obté de benefici directe uns 30 cèntims, als quals s'ha de restar un 18% més de l'IVA. El Gremi d'Estanquers, que alerta que tot això podria desembocar en el tancament del molts locals, recomana no comprar més estoc ara per ara, fins que no s'estabilitzin els preus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.