Els quatre instituts de la ciutat proposen que s'apliqui la jornada continuada a secundària


  • Comparteix:

Exterior de l'institut Angeleta Ferrer i Sensat

Exterior de l'institut Angeleta Ferrer i Sensat

Els instituts públics de la ciutat presentaran al departament d'Ensenyament una proposta perquè el curs vinent els alumnes de secundària agrupin totes les hores lectives al matí. La proposta respon, segons els responsables dels centres, a criteris pedagògics, organitzatius i d'estalvi, tot i que desvinculen la iniciativa de les retallades anunciades des de la Generalitat. La mesura ha estat consensuada entre direcció, mestres i AMPA dels quatre centres, segons ha explicat el director de l'institut Angeleta Ferrer i Sensat, Joan Artigas.

La proposta, que també s'està treballant a altres municipis de la comarca, pretén que els alumnes aprofitin més les hores que passen a l'escola ja que es considera que a les tardes el rendiment baixa considerablement. La idea seria traslladar els estudiants de 12 a 16 anys a un horari similar al que segueixen els alumnes de batxillerat.

A banda de l'argument pedagògic, la proposta cerca millores organitzatives. En aquest sentit, es busca que les activitats extraescolars que fan la majoria d'estudiants comencin i acabin abans per evitar que els estudiants finalitzin la jornada molt tard i deixar més temps per a l'estudi. L'altre argument té relació amb l'estalvi ja que, d'aquesta manera, s'espera aconseguir una reducció de costos en el transport i en la despesa energètica dels centres.

El director de l'institut Angeleta Ferrer i Sensat, Joan Artigas, ha desvinculat la proposta de les retallades pressupostàries plantejades des de la Generalitat. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Artigas

No volem vincular la proposta a les retallades. El govern i nosaltres tenim com a prioritat lluitar contra el fracàs escolar.


Artigas ha explicat que la mesura respon a les característiques de la ciutat i que ha estat consensuada amb els claustres de professors i les AMPA de cada centre i que en els diferents consells escolars s'ha aprovat per majoria. En relació amb les associacions de pares i mares, Artigas ha explicat que hi ha hagut 'discrepàncies i aportacions' però que majoritàriament les AMPA dels centres hi estan d'acord.

Des del departament d'Ensenyament s'aposta per mantenir el funcionament actual, tot i deixar la porta oberta a futures proves pilot. Així ho ha dit a Cugat.cat el Secretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament, Lluís Font.

Lluís Font

Actualment és necessari mantenir estabilitat en ensenyament. Això no vol dir que en un futur es pugui estudiar aquesta possibilitat.



Ara la iniciativa es farà arribar als serveis territorials d'Ensenyament. Els centres de la ciutat són conscients de la dificultat d'introduir aquesta mesura el curs vinent, però amb aquesta petició volen que s'obri un debat perquè en un futur es pugui aplicar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.