El govern nega el desmantellament de la Llei de Barris

Obres de la Llei de Barris de les Planes

Societat

Publicat el 7/jun/11 per Josep Gimeno

El govern de la Generalitat nega que s'estigui desmantellant la Llei de Barris, una mesura de la qual s'està beneficiant el districte de les Planes. El departament de Territori i Sostenibilitat assegura que no hi ha cap article a la Llei Òmnibus que faci referència a aquest projecte. Les declaracions arriben després que alguns mitjans haguessin publicat que la mesura quedava buida de pressupost i que no se'n farien més convocatòries.

En un comunicat, l'executiu d'Artur Mas remarca que la partida de la Llei de Barris s'incrementa a diferència de la majoria d'apartats dels comptes, que pateixen una disminució.

El govern també reconeix 'la important feina de remodelació i de cohesió social' de la Llei de Barris i manifesta que seguirà amb la seva aplicació encara que no es pot garantir que 'les convocatòries puguin ser anuals'.

L'executiu assegura que els ajuntaments disposen de dos nous anys de pròrroga per a les actuacions de la Llei de Barris vinculades a inversió ja que alguns d'ells tenen dificultats per dur a terme aquesta aportació econòmica.

En el cas de les Planes, a finals de l'any passat, ja s'havia executat un 65% del pla, el que suposava 2'6 milions d'euros gastats, la major part dels quals han estat aportats pel consistori. Una gran bossa de la despesa s'ha destinat a les actuacions d'urbanització, que ja han arribat al 80% de la seva execució.