Cugat ràdio, 29 anys al servei de Sant Cugat


  • Comparteix:

Cugat ràdio emet al 91.5 de l'FM

Cugat ràdio emet al 91.5 de l'FM

Cugat ràdio, abans Ràdio Sant Cugat, celebra avui el seu 29è aniversari. Són gairebé tres dècades marcades pel servei a la ciutadania i per la seva conversió en un grup multimèdia referent a Catalunya en comunicació de proximitat. Cugat ràdio, ja convertida en Cugat.cat, afronta ara nous reptes com vehicular les xarxes socials i l'opinió santcugatenca.

Durant aquest temps, l'emissora ha passat de ser Ràdio Sant Cugat a integrar-se en el grup multimèdia Cugat.cat i esdevenir Cugat ràdio. La inauguració dels Mundials de Futbol amb Naranjito va ser la primera notícia que Ràdio Sant Cugat va donar en la seva primera emissió, el 13 de juny del 1982. L'emissora, creada per Ramon Grau, emetia a la 91.7 de l'FM i encetava un projecte de comunicació local des del carrer de Sant Antoni.

El 1989, l'emissora passa a tenir la titularitat municipal després de tres anys de silenci forçat per la situació d'alegalitat en què es trobaven les ràdios lliures. El trasllat a les instal·lacions del carrer de Plana de l'Hospital, amb Xavier Fornells com a director, marca l'inici de la conversió de Ràdio Sant Cugat en el grup de comunicació multimèdia Cugat.cat. El procés culmina amb el canvi de nom de Ràdio Sant Cugat per Cugat ràdio.

L'emissora emet des del 2002 també per Internet. El director de l'OAMCIC, Xavier Fornells, ha afirmat que, després de consolidar-se com a referent en informació local, ara Cugat.cat obre les portes a les xarxes socials per incorporar al projecte la transmissió de les diferents opinions santcugatenques.

Xavier Fornells

Hem de veure l'evolució de les xarxes socials i quin papers s'ha d'adoptar des de Sant Cugat. Un dels objectius és tenir una plataforma de vehiculació de l'opinió de la ciutat.




Al llarg de la seva història, Cugat ràdio ha fet front de manera pionera als canvis en el món de la comunicació de proximitat. Ara, també afronta les noves incerteses, com la viabilitat econòmica dels mitjans de comunicació i la qualitat dels seus continguts. Mantenir aquesta qualitat, ha dit Fornells, és el principal objectiu de Cugat.cat



Xavier Fornells

Hem d'establir sistemes perquè la qualitat no baixi. Fem la informació de referència del municipi.





Emmarcat en l'aniversari de Cugat ràdio, el magazín 'Sant Cugat a fons' abordarà l'efemèride en el programa d'aquest dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.