La campanya contra els incendis prioritza el manteniment de franges de protecció


  • Comparteix:

Es treballa per garantir que els boscos no es cremin

Es treballa per garantir que els boscos no es cremin

El manteniment de les franges de protecció al voltant de les zones urbanitzades és el capítol en què l'Ajuntament destina una partida pressupostària més elevada en la campanya de prevenció d'incendis forestals d'enguany. Tot i això, el cos de bombers destaca que l'inici de campanya es preveu tranquil gràcies a les pluges de l'última setmana. La campanya s'ha presentat aquest dimarts a la ciutat.

El pressupost municipal de 2011 destinat al manteniment de les franges de protecció és de 258.000 euros, dels quals gairebé la meitat són subvencionats per la Generalitat. Aquesta és la partida més elevada de la campanya de prevenció d'incendis d'enguany, Les franges de protecció tenen una superfície total de 136 hectàrees i estan situades a la Floresta, la urbanització de Sant Medir i l'ermita, la urbanització de Sol i Aire, les Planes, la urbanització de Can Barata, la urbanització de Can Cortés, laurbanització Costa del Golf, Torre Negra, Mas Fortuny, Can Borrull i Can Trabal.

Pel que fa als recursos materials, la campanya de prevenció d'incendis d'enguany compta amb millors dispositius tecnològics que els permetran una coordinació i comunicació més acurada. A més, el Parc de Natural de Collserola comptarà amb 12 torres de guaita de deu del matí a vuit del vespre i de tres repetidors.

El cap del parc de bombers de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha explicat que, tot i que la temporada es preveu tranquil·la gràcies a les últimes pluges, cal extremar igualment les precaucions.

Ramon Viladrich

No podem abaixar la guàrdia perquè qualsevol canvi climatològica pot desencadenar una situació de risc.


Les tasques de neteja i manteniment del sòl forestal durant l'últim any han estat satisfactòries, amb la retirada d'arbres caiguts, manteniment de franges de protecció i arranjament dels camins que encara estaven malmesos arran de les ventades de 2009 i de la nevada de l'any passat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, recorda què comporta estar en època de campanya de prevenció d'incendis.

Mercè Conesa

La campanya comporta la prohibició de fer foc a zones forestals i la necessitat de demanar permís en cas que es vulguin fer fogueres per Sant Joan o altres activitats.


Sant Cugat compta amb el 40% de zona forestal, cosa que suposa un alt risc d'incendis a l'estiu. El cap de bombers ha recordat que el 40% dels focs són per negligències i el 21% són intencionats. És per això que han recordat que una de les tasques per evitar els focs és la prudència dels mateixos ciutadans.

Durant la presentació, s'ha fet balanç dels incendis que van tenir lloc l'any passat. Així, el 2010 es van produir un total de set incendis i es van cremar 2.545 metres quadrats de superfície. És a dir, 0,25 hectàrees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.