La Policia Local demana prudència amb les fogueres i els petards durant la revetlla de Sant Joan

La Policia Local recorda els riscos de les fogueres i els petards

Societat

Publicat el 16/jun/11 per Jon Sindreu

Seny, prudència i seguir les normatives són els consells que dóna la Policia Local a l'hora de celebrar la revetlla de Sant Joan. Segons ha explicat l'agent Albert Gambús durant una entrevista a Cugat.cat, tant els petards com les fogueres comporten perills implícits pel que fa a la destrucció del medi urbà i sobretot un alt risc d'incendi en les zones que estan en contacte directe amb la natura. En aquest sentit, Gambús ha recordat la legislació autonòmica, que prohibeix encendre un foc a menys de 500 metres d'una zona forestal.

Gambús ha remarcat la necessitat de comptar amb un permís municipal a l'hora d'encendre una foguera, i ha repassat les normes necessàries per fer-ho.

Albert Gambús

Cal evitar fer fogueres d'excessiva alçada perquè generen problemes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'agent de la Policia Local també ha assenyalat que la responsabilitat d'apagar correctament les fogueres recau en les persones a qui es concedeixen els permisos per encendre-les.

Pel que fa a la pirotècnia, Gambús ha demanat 'molta cura' en la manipulació dels petards per evitar destrosses materials i humanes, i ha destacat la responsabilitat dels adults de comprar el material pirotècnic adequat als seus fills.