La sisena hora desapareix de les escoles de la ciutat


  • Comparteix:

La mesura afecta a tots els centre públics de la ciutat

La mesura afecta a tots els centre públics de la ciutat

El departament d'Ensenyament de la Generalitat eliminarà la sisena hora de totes les escoles públiques de la ciutat com a mesura d'estalvi i pels resultats que ha donat. Segons la portaveu dels centres escolars, la supressió horària implicarà la reducció de dos professors a cada centre.

El govern tripartit, a través del Pacte Nacional per a l'Educació del 2006, va incorporar la sisena hora a les escoles públiques per reduir la distància amb l'ensenyament privat pel que fa a hores lectives. Des de l'entrada del nou govern de la Generalitat, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja va dir en diverses ocasions que tenia la intenció d'eliminar aquesta iniciativa com a mesura d'estalvi.

Els centres educatius on s'ha mantingut, segons Ensenyament, són aquells que es troben en entorns socioeconòmics desfavorits o que compten amb alumnes amb necessitats específiques. La supressió de la sisena hora, a efectes pràctics, comporta ara que els consells escolars hagin de decidir com distribueixen les cinc hores lectives per al curs vinent.

Tot i la decisió de Rigau, el Parlament de Catalunya ha aprovat una moció que demana mantenir la sisena hora durant el curs vinent. Una moció que ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris, menys CiU i el diputat no adscrit Joan Laporta. El text també contempla que els canvis en aquesta mesura es facin sempre amb el consens de la cambra i la comunitat educativa, i no de manera unilateral per part del govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.