Oliveres: 'Cal pedagogia per crear capacitat de reacció i, després, actuar'

Arcadi Oliveres en una fotografia d'arxiu

Societat

Publicat el 22/jun/11 per Núria Juanico

L'economista santcugatenc Arcadi Oliveres assegura que ara 'és moment de reflexió i educació política' en el moviment dels 'indignats' i que cal posposar les noves accions de cara a la tardor. Segons Oliveres, cal 'relativitzar' les agressions dels manifestants que van tenir lloc en la mobilització del parc de la Ciutadella ja que les persones que van actuar amb violència eren 'una minoria'.

El també president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, considera que el moviment dels 'indignats' està traçant 'un bon camí' cap al canvi social. De cara als propers mesos, Oliveres creu que el moviment ha de basar-se en la pedagogia política i la reflexió per consolidar unes conclusions que serveixin de base de possibles accions socials a la tardor. L'economista santcugatenc considera que s'ha de crear una bona capacitat de reacció a través del debat i la discussió i, posteriorment, passar a l'acció política.

Ho ha dit en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Arcadi Oliveres

Ara estem fent pedagogia. Quan tinguem una bona capacitat de reacció, aleshores serà el moment d'actuar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Oliveres també insisteix que les actituds violentes contra els Mossos d'Esquadra i alguns diputats durant la manifestació del parc de la Ciutadella no han desvirtuat el moviment, ja que els protagonistes de les agressions van ser 'una minoria'.

Arcadi Oliveres

Els agressius van ser un 1 per mil. No es pot considerar una desvirtuació del moviment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En paral·lel, Oliveres ha reconegut que ha tingut lloc 'un canvi significatiu de les actituds dels partits polítics', ja que ara no criminalitzen el moviment, sinó que el tenen en compte.