Mor l’exdirector del Centre Borja, el pare Ignasi Salvat


  • Comparteix:

El funeral tindrà lloc a dos quarts de cinc al Centre Borja. / Foto de Josep Garcia (2008)

El funeral tindrà lloc a dos quarts de cinc al Centre Borja. / Foto de Josep Garcia (2008)

L'exdirector del Centre Borja, el jesuïta Ignasi Salvat, ha mort aquest divendres als 80 anys. Salvat va ser membre de l'Institut Borja de Bioètica i de la Universitat Internacional de la Pau, a més de professor emèrit de Moral i Dret Canònic de la Facultat de Teologia de Catalunya i membre del Tribunal Eclesiàstic. El funeral tindrà lloc aquest dissabte a dos quarts de cinc de la tarda al Centre Borja i divendres vinent se celebrarà una eucaristia en record seu.

El pare Ignasi Salvat va néixer el 1931 a Barcelona i va estudiar Batxillerat amb els jesuïtes de Sarrià. El 1965 es va doctorar en Dret Canònic a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Entre 1978 i 1984 va ser Provincial dels Jesuïtes de Catalunya i més tard va ser president de la Conferència de Provincials d’Europa. També va fundar el centre d’estudis de Cristianisme i Justícia amb l'objectiu de 'reflexionar sobre la fe cristiana des de la pràctica de la justícia'.

Des del Centre Borja, el seu director, Francesc Xicoy, ha definit la figura d'Ignasi Salvat com 'un home molt actiu i implicat' i ha recordat l'afició de Salvat al cinema, que el va portar a impartir cinefòrums sobre pel·lícules de contingut social.

Francesc Xicoy

Era una persona molt activa i intensa, molt implicat en la vida social, cultural i eclesiàstica. Havia organitzat sessions de cinefòrums.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la forta implicació de Salvat en la ciutat.

Mercè Conesa

Va ser una persona col·laboradora, constructiva i molt implicada en Sant Cugat. Va impulsar Esade a la nostra ciutat.


Ignasi Salvat va promoure el Centre de Preparació de Matrimonis (CPM), que forma les parelles abans de casar-se. El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha recordat la tasca de Salvat.

Blai Blanquer

Ha estat l'ànima d'un treball discret i amagat que acull les persones que van a casar-se.



Sota la direcció d'Ignasi Salvat, el 2007 el Centre Borja va rebre el Premi extraordinari Ciutat de Sant Cugat. A més, Salvat va ser vicepresident de la Fundació Esade, president de la Fundació Lluís Espinal i membre de l’Institut Borja de Bioètica. Va escriure diversos llibres com 'Servir en missió universal' i 'La cultura del diàleg, un repte per al món d'avui'. A més, va col·laborar amb mitjans de comunicació social i va ser columnista de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.