Últim adéu a Ignasi Salvat


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha acomiadat aquest dissabte de l'exdirector del Centre Borja, Ignasi Salvat, amb una cerimònia multitudinària a l'església del centre. Familiars i amics han dit adéu al jesuïta, que fou també vicepresident de la Fundació Esade, membre de l'Institut Borja de Bioètica i de la Universitat Internacional de la Pau. Salvat ha mort aquest divendres a l'edat de 80 anys.

El pare Ignasi Salvat va néixer el 1931 a Barcelona i va estudiar Batxillerat amb els jesuïtes de Sarrià. Doctorat en Dret Canònic a la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma, Salvat va ser Provincial dels Jesuïtes de Catalunya i més tard president de la Conferència de Provincials d'Europa. Ignasi Salvat va dirigir el Centre Borja fins al 2007 i va ser l'impulsor de diverses iniciatives, com el Centre de Preparació de Matrimonis (CPM) de la ciutat.

L'actual director del Centre, Francesc Xicoy, ha destacat la implicació de Salvat en tots els àmbits de la vida local.

Francesc Xicoy

Tenia una implicació personal més enllà del seu paper institucional. Sempre es relacionava amb les entitats i les persones de la ciutat.




De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat la feina que el jesuïta va fer en diverses iniciatives de la ciutat.

Mercè Conesa

L'impuls al Centre Borja i l'impuls perquè vingués Esade a Sant Cugat demostren que va estimar la ciutat i les seves persones.




Una d'aquestes iniciatives locals va ser la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha recordat així la vessant més humana del pare Salvat i la seva implicació en l'entitat.

Arcadi Oliveres

Ens ha inspirat i ens ha acollit al Centre Borja. Ha demostrat la seva vessant humana.


L'acte ha comptat amb la presència de diverses personalitats santcugatenques com la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer; la directora de la Universitat Internacional de la Pau, Neus Sotomayor, i membres de la comunitat eclesiàstica de Catalunya. La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, també ha assistit a la cerimònia i ha definit així la figura de Salvat.

Núria de Gispert

Ha estat una persona humanista i vitalista que sempre ha vist la part positiva de les coses.Va donar tota la seva vida a la gent.



Més d'un miler de persones s'han acomiadat del pare Ignasi Salvat amb una cerimònia oficiada pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull. Divendres vinent se celebrarà a l'església del Sagrat Cor de Barcelona una eucaristia en record del pare Salvat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.