Josep Maria de Sagarra protagonitza les setenes Lectures a la Fresca


  • Comparteix:

Actors professionals i amateurs participaran a les Lectures a la Fresca d'enguany

Actors professionals i amateurs participaran a les Lectures a la Fresca d'enguany

Josep Maria de Sagarra és la figura protagonista de la 7a edició de les Lectures a la Fresca, que s'estructurarà en tres representacions els tres primers dijous de juliol. Enguany, la iniciativa commemora els 50 anys de la mort de l'escriptor fent un repàs tant a la seva faceta més divulgada de dramaturg com al seu costat més desconegut de poeta i articulista de premsa. L'activitat l'organitza l'associació Amics de Pedra i Sang amb la col·laboració de l'Ajuntament, i comptarà amb la participació d'actors com Joan Berlanga, Carme González i Jaume Pla.

La presidenta d'Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha explicat a Cugat.cat que les Lectures a la Fresca d'enguany busquen reivindicar la doble vessant aristocràtica i popular de Josep Maria de Sagarra.

Dolors Vilarasau

Tot i el seu caire aristocràtic, Sagarra és un autor que sap connectar amb la gent.


La primera de les lectures tindrà lloc dijous de la setmana vinent a les deu de la nit a la plaça de Sant Pere, on es representarà 'La filla del Carmesí', una de les obres teatrals més populars de l'autor.

Dijous de l'altra setmana anirà dedicat a les col·laboracions en premsa que va fer Sagarra a diferents publicacions, que juntament amb alguns dels seus poemes formaran part d'un cafè literari musical amb instrumentació de piano. Serà a la mateixa hora a la plaça de Magí Bartralot.

Finalment i també a les deu de la nit, el tercer dijous de mes es representarà a la plaça de l'Om la peça 'Galatea', una mostra del gir d'estil dramatúrgic que l'obra de Sagarra va experimentar després de la seva estada a París, que va provocar que l'autor abandonés el vers en favor de la prosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.