La Marxa Estatal de Muntanyencs veterans aplega 1.000 participants de tota la península

Presentació de la marxa a la seu del Club Muntanyenc.

Societat

Publicat el 10/oct/03 per Silvia Gonzalez

Sant Cugat es converteix avui i demà en la capital estatal del muntanyisme amb la celebració de la Trentena Edició de la Marxa Estatal de Muntanyencs Veterans. El Club Muntanyenc, que fa vint anys que participa a la marxa, organitza per segona vegada aquesta iniciativa que, de moment, ha aplegat més de mil persones.

Després de l'èxit que la iniciativa va tenir al 1978, la Marxa Estatal de Muntanyencs Veterans torna a celebrar-se a la nostra ciutat. Amb un pressupost de més de 24 mil euros, el Club Muntanyenc ha preparat, pel demà, una passejada de 14 quilòmetres que començarà a Santa Maria de Vallvidrera i finalitzarà a la plaça Octavià.

Actualment, s'han apuntat un miler de persones procedents de tot l'estat, així com de la Catalunya Nord i Portugal. El responsable de comunicació del Club Muntanyenc, Jesús González, ha explicat perquè Sant Cugat ha estat triada, de nou, com amfitriona de la marxa:

Josep Castellví

Al 1978 vam fer una bona caminada a Sant Cugat


El programa d'actes de la marxa inclou avui, a 2/4 de 7, una recepció de l'alcalde al Monestir i la celebració de l'Assemblea de Muntanyencs al pavelló esportiu. El dia de la marxa, els organitzadors han preparat un servei continu d'autocars a l'avinguda Pla de Vinyet que portarà als assistents fins a Santa Maria de Vallvidrera.

Jesús González ha comentat quin és l'esperit de la Marxa de Muntanyencs Veterans:

Jesús González

Els veterans representen el grau màxim d'amor a la muntanya


Després de la passejada, tindrà lloc el dinar de germanor al Celler Cooperatiu que, pot comptar amb la presència del president de la Generalitat, Jordi Pujol. Els organitzadors lliuraran una placa amb la rossassa del Monestir als participants més veterans.

Aprofitant l'estada dels muntanyencs a Sant Cugat, el Club Muntanyenc ha dissenyat un conjunt de sortides culturals amb l'objectiu de donar a conèixer el monestir i els seus voltants. Els santcugatencs amb més de 40 anys que vulguin participar en aquesta iniciativa poden apuntar-se fins demà.