El doctor Clarós explica els riscos mèdics dels cantants


Temes relacionats

Mozart protagonitza la 8a edició del Curs Internacional de Cant ( 4/jul/11)


  • Comparteix:

Pedro Clarós durant la conferència

Pedro Clarós durant la conferència

Una tècnica depurada, un entrenament sistemàtic i ajustar-se a un repertori adequat són els preceptes bàsics per evitar que un cantant es faci malbé la veu. Ho ha remarcat el doctor otorrinolaringòleg Pedro Clarós durant la primera conferència oberta al públic emmarcada dins la 8a edició del Curs Internacional de Cant (CIC), organitzat per Camerata Sant Cugat, que té com a objectiu aprofundir en l'ensenyament vocal i líric.

Clarós ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat que el centre mèdic i quirúrgic que dirigeix, la Clínica Clarós de Barcelona, rep habitualment cantants, tant del camp de l'òpera com d'altres registres. Segons Clarós, desenvolupar una tècnica acurada en el cant és fonamental per permetre que una carrera professional es pugui allargar molts anys.

Pedro Clarós

La veu del cantant és molt fràgil, i qui tingui una bona tècnica aguantarà més temps.


Pedro Clarós també és president de la Fundación Clarós, una organització sense ànim de lucre que treballa en el camp de l'otorrinolaringologia, tant en l'àmbit humanitari i benèfic com en el de la investigació.

La següent conferència oberta al públic del Curs Internacional de Cant l'encapçalarà el periodista Marcel Gorgori, que centrarà la seva dissertació en l'òpera protagonista del curs, 'Così fan tutte' de Wolfgang Amadeus Mozart. Serà dissabte a les sis de la tarda a la Casa de Cultura i l'entrada és gratuïta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.