El poder dels mitjans de comunicació, focus de les xerrades del curs de la Unipau


  • Comparteix:

El catedràtic Pere Oriol Costa encapçala una conferència

El catedràtic Pere Oriol Costa encapçala una conferència

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) planteja aquest dimarts alternatives davant el poder dels mitjans de comunicació al Centre Borja. Diverses conferències d'experts exposaran la situació actual en l'àmbit de la premsa i debatran sobre les solucions per evitar el control dels mitjans.

La jornada comença a dos quarts de deu del matí amb una xerrada del catedràtic Pere Oriol Costa, que parlarà de la informació amb absència d'ètica i a favor del mercat.

A les onze, el professor de comunicació José María Perceval encapçalarà una conferència sobre els oligopolis de la comunicació escombraria. En paral·lel, les periodistes Gemma Garcia i Rita Marzoa parlaran dels moviments socials davant la llei del silenci i de la insubmissió informativa.

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, destaca el paper dels mitjans com a element essencial a tractar durant les jornades del curs d'estiu d'enguany. Són declaracions a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

També s'ha de començar a pensar com s'han de transformar els mitjans de comunicació. Al final són els que creen opinió pública.




Una taula rodona a dos quarts de cinc de la tarda servirà per exposar les alternatives a les problemàtiques actuals en l'àmbit del periodisme. La sessió girarà al voltant del paper de la ciutadania i les xarxes socials a les revoltes àrabs i comptarà amb la presència dels periodistes Xavier Mas de Xaxás, Jordi Pérez i Carme Colomina.

Tots els actes del curs d'estiu de la Unipau tenen lloc al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.